5 λόγοι για να επιλέξετε ένα Golden-doodle και 5 λόγοι για να μην επιλέξετε

Πριν από τρία χρόνια τα παιδιά μου και εγώ προσαρμοζόμασταν στη ζωή χωρίς τον πατέρα τους. Χρειάζονταν κάποιον ή κάτι να αγκαλιάσουν και το ίδιο. Έτσι, την Εργατική Πρωτομαγιά, το 2007, φόρτωσα τα παιδιά στο αυτοκίνητο, θυμήθηκα να φέρω μερικές πετσέτες μαζί και κατευθύνθηκα προς τη χώρα Amish όπου οι τιμές των κουταβιών ήταν αντίστοιχες με ό,τι μπορούσα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ δυνατοτητα.

Η κόρη μου διάλεξε ένα λευκό, στριμωγμένο κάτω από το κλουβί. Είχε ονομάσει Εργασία (προς τιμήν της ημέρας) πριν δει το νέο της κουτάβι. Η Εργασία παραμένει ένας χαριτωμένος ερωτοτρόφος.

Ο γιος μου διάλεξε το καφέ, το χρώμα της βάφλας. Έτρεχε σαν μανιακή, γι’ αυτό και δυσκολεύομαι να τη σκεφτώ ως κορίτσι. Η Βάφλες ήταν πάντα πιο δραστήρια από την Εργασία, ίσως γιατί ζυγίζει 20 κιλά λιγότερο.

Οι πετσέτες ήταν χρήσιμες – και οι δύο αρρώστησαν στο δρόμο για το σπίτι. Σταματήσαμε στο τοπικό πλυντήριο σκύλων και τα καθαρίσαμε πριν τα αφήσω να μπουν στο σπίτι μου.

Τρία χρόνια μετά μετανιώνω για την απόφασή μου; Εσύ αποφασίζεις.

5 λόγοι για να επιλέξετε ένα Golden-Doodle

1. Τους αρέσει να αγκαλιάζονται. Είτε βρίσκονται στο πάτωμα, στον καναπέ, στο κρεβάτι ή ακόμα και στην μπανιέρα, τα golden-doodles λατρεύουν να αγκαλιάζονται. Ο γιος μου ήθελε ένα σκυλάκι – λοιπόν, πήραμε ένα, δύο στην πραγματικότητα. Ο Waffles επιμένει να τον αγαπούν και με τα δύο χέρια. Δεν μπορεί ποτέ να χορτάσει.

2. Είναι φιλικοί με όλους. Τα σκυλιά μου δεν έχουν γνωρίσει ποτέ ένα άτομο που δεν τους άρεσε, ούτε άλλο σκύλο για αυτό το θέμα. Αυτό κάνει για φτωχούς φύλακες, αλλά υποθέτω ότι θα μπορούσαν να γλείψουν έναν εισβολέα μέχρι θανάτου. Όλοι είναι φίλοι, αν και οι Εργατικοί είναι καχύποπτοι με τα γκριλ.

3. Πάντα συγχωρούν. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, τα golden-doodles δεν κρατούν κακία. Είναι πάντα χαρούμενοι που με βλέπουν και ζουν μια στιγμή τη φορά. Μακάρι να μπορούσα να τους μοιάσω περισσότερο.

4. Σπάνια γαβγίζουν. Επειδή ο γιος μου ήθελε ένα σκυλί αγκαλιάς, παραλίγο να πάρουμε ένα yapper. Αγόρι, είμαστε χαρούμενοι που δεν το κάναμε. Που και που οι Εργατικοί θα ανακοινώνουν ότι κάποιος έφτασε, αλλά περνούν πολλές μέρες που δεν ακούω ούτε ένα γάβγισμα.

5. Είναι υπέροχοι κολυμβητές. Δεδομένου ότι τόσο τα κανίς όσο και τα ριτρίβερ απολαμβάνουν το νερό, είναι λογικό να το κάνουν και τα golden-doodles. Αν και και τα δύο σκυλιά μου λατρεύουν να περπατούν σε μια πισίνα ή μια λίμνη, ο Waffles είναι πρωταθλητής κολυμβητής. Αν ήμουν κυνηγός, θα ήταν υπέροχο πουλί σκυλάκι. Αντίθετα, ρίχνω μια μικρή σχεδία στην πισίνα του εδάφους και εκείνη βουτάει αμέσως μετά, επιστρέφοντας γρήγορα στα σκαλιά στο ρηχό άκρο. Ποτέ δεν ήξερα ότι τα σκυλιά μπορούσαν να κολυμπήσουν τόσο γρήγορα. Ίσως είναι τα δάχτυλα των ποδιών της.

5 λόγοι για να μην επιλέξετε ένα Golden-Doodle

1. Ρίχνουν – πολύ. Ένας λόγος που αποφάσισα τα golden-doodle ήταν επειδή δεν ρίχνουν – υποτίθεται. Ψεύτικη διαφήμιση, θα έλεγα. Τις περισσότερες φορές είμαι καλυμμένος με τρίχες σκύλου. Υπήρχαν λίγοι μήνες προς τα μέσα του χειμώνα όταν σταμάτησε η αποβολή, αλλά δεν πιστεύω ότι θα ξανασυμβεί. Ίσως εξαρτάται από την καταγωγή, αλλά μην υπολογίζετε σε ένα σκυλί που δεν έχει χάσει.

2. Τρώνε – πολύ. Ένα σακουλάκι 20# με τροφή για σκύλους διαρκεί περίπου μια εβδομάδα για τα δύο golden-doodles μου. Επιπλέον, τους υποχωρήσαμε και τους ταΐσαμε με υπολείμματα τραπεζιού. Η πίτσα είναι η αγαπημένη τους.

3. Κάνουν – πολύ. Τουλάχιστον τώρα εξαντλούμε όλες αυτές τις επιπλέον πλαστικές σακούλες.

4. Μασούν – πολύ. Για το πρώτο ή δύο χρόνια, φροντίστε να έχετε αρκετά παιχνίδια για μάσημα. Διαφορετικά, θα είναι τα έπιπλά σας, ή το τηλεχειριστήριό σας, ή στην περίπτωσή μας, τα κουφώματα της πόρτας.

5. Μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες. Ένας άλλος λόγος που αγόρασα αυτά τα σκυλιά ήταν επειδή υποτίθεται ότι ήταν υποαλλεργικά. Ευτυχώς για μένα είναι. Αλλά οι συγγενείς και οι φίλοι μου πιστεύουν διαφορετικά, και με όλα τα μαλλιά και το μέγεθος των σκύλων, μπορεί να είναι πρόβλημα…

… αλλά εξακολουθώ να τους αγαπώ, το ίδιο.

Πνευματικά δικαιώματα 2010 Cynthia J. Koelker, MD

Σχολιάστε