6 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε όταν παίρνετε τον σκύλο σας στις διακοπές

Το να πάτε για διακοπές με τον σκύλο σας μπορεί να χωριστεί σε 6 βήματα – 3 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ταξιδέψετε και τρία ενώ μαυρίζετε.

1. Τι είναι καλύτερο για τον σκύλο σας;

Εάν επιθυμείτε να κάνετε διακοπές με τον σκύλο σας ως μέλος της οικογένειας, η έρευνα για το πού θα μείνετε πρέπει να είναι η υψηλότερη από τις προτεραιότητές σας. Η ευτυχία και η ευημερία του σκύλου σας θα πρέπει να επικεντρώνονται στα σχέδιά σας για διακοπές. Όλες οι “φιλικές προς τους σκύλους” ειδοποιήσεις στις μυριάδες ιστοσελίδες που συναντάτε, μπορεί να μην παραπέμπουν πάντα στην πραγματική πραγματικότητα που θα βρείτε τελικά. Είναι σημαντικό να τηλεφωνείτε πάντα πριν από οποιαδήποτε κράτηση για να επιβεβαιώσετε την πολιτική των κατοικίδιων τους και εάν ανταποκρίνεται πραγματικά στις απαιτήσεις σας. Μπορείτε να μιλήσετε για οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε που σχετίζονται ειδικά με τις ανάγκες του σκύλου σας, τις οποίες μπορείτε να συζητήσετε με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου. Μπορείτε να πάρετε μια αίσθηση για το πόσο «φιλικά προς τα σκυλιά» είναι στην πραγματικότητα πριν δεσμευτείτε. Έχουν οι ίδιοι σκυλιά;

2. Επισκεφθείτε τον κτηνίατρο πριν ταξιδέψετε.

Ένας συνολικός έλεγχος υγείας του σκύλου σας είναι απαραίτητος πριν πάτε διακοπές. Στην πραγματικότητα, συνιστάται να κάνετε μια επανάληψη τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Η διασφάλιση αυτής της επίσκεψης στον κτηνίατρο πριν από ένα ταξίδι μακριά είναι εξαιρετικά σημαντική, δεδομένου ότι ο σκύλος σας μπορεί να έρθει σε επαφή με άλλα σκυλιά που μπορεί να φέρουν κάποια μορφή παρασίτου. Το να είστε ενημερωμένοι με τις θεραπείες και τις λήψεις σας για το κατοικίδιο ζώο σας θα βοηθήσει πολύ στο να το κρατήσετε χαρούμενο και υγιές. Συνιστάται ανεπιφύλακτα να κάνετε μικροτσίπ στον σκύλο σας (αν δεν έχει γίνει ήδη). Το κόστος κυμαίνεται μεταξύ £10 και £40 σε ένα κτηνιατρείο ή εάν ζείτε κοντά σε ένα Dogs Trust, μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία δωρεάν. Η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων είναι επίσης μια άλλη σοφή ιδέα που πρέπει να εξετάσετε. Αν ο σκύλος σας αρρωστήσει, δυστυχώς, δεν θα είστε από την τσέπη σας.

3. Σχεδιάστε λεπτομερώς το δρομολόγιό σας πριν την αναχώρηση

Όταν βρίσκετε κατάλυμα φιλικό προς τους σκύλους, αυτό είναι μόνο η αρχή της αποστολής σας. Στη συνέχεια ακολουθεί η συμπλήρωση των κενών για να αποκαλύψει τη μεγαλύτερη εικόνα. Ενώ εξακολουθείτε να κάθεστε στο τραπέζι της κουζίνας σας, κάντε μια λίστα με μέρη που σκοπεύετε να επισκεφτείτε και πράγματα που πρόκειται να κάνετε. Η έρευνα είναι το κλειδί. Σημειώστε όλα τα εστιατόρια και τις καφετέριες που εξυπηρετούν τον σκύλο φίλο σας. Εδώ, οι πόροι του Διαδικτύου είναι το κλειδί για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη. Κάνοντας μια λίστα με όλα όσα θα χρειαστεί ο σκύλος σας είναι το επόμενο βήμα. Απαραίτητα αντικείμενα που θα χρειαστείτε, όπως: λουρί, μπολ με φαγητό και νερό, κολάρο, σακούλες σκουπιδιών, ετικέτες ταυτότητας, κρεβάτι, σαμπουάν και μια παλιά πετσέτα – όλα αυτά είναι προφανή αλλά αξίζει να τα γράψετε. Μπορεί να μην είναι το τέλος του κόσμου να αγοράζεις τα πράγματα που ξεχνάς να πακετάρεις, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι ζωτικής σημασίας να μην ξεχνάς. Αυτά θα περιλαμβάνουν μια φωτογραφία του σκύλου σας και οποιοδήποτε φάρμακο που μπορεί να παίρνει. Γράφοντας όλα αυτά στην ατζέντα σας και θα μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς ανησυχία. Η προετοιμασία και η οργάνωση θα είναι ο λόγος για το επιτυχημένο ταξίδι σας.

Ενώ βρίσκεστε σε διακοπές με τον σκύλο σας

4. Ταξιδεύοντας με τον σκύλο σας

Είτε ταξιδεύετε με αυτοκίνητο είτε με λεωφορείο, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει εγκλιματιστεί στην εμπειρία μέχρι να ξεκινήσετε. Εάν ο σκύλος σας δεν είναι συνηθισμένος σε μακρινά ταξίδια, πάρτε τον για μικρότερα ταξίδια για να ανταποκριθεί στην ημέρα του ταξιδιού. Η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας σε όλες τις περιπτώσεις. Για χάρη του σκύλου σας και για το δικό σας καλό, πρέπει να είναι ασφαλισμένα. Ένα κλουβί μπορεί να είναι μια καλή, ασφαλής λύση γιατί περιορίζει την κίνηση του σκύλου και ελαχιστοποιεί την απόσπαση της προσοχής του οδηγού. Οι ιμάντες σκύλου προσφέρουν μια περαιτέρω λύση ταξιδιωτικής βοήθειας. Συνιστάται ιδιαίτερα να τοποθετούνται τα σκυλιά μακριά από αερόσακους σε περίπτωση ατυχήματος. Συνιστάται μια άνετη στάση κάθε δύο ώρες για να επιτρέψετε στον σκύλο σας να τεντώσει τα πόδια του. Για εκείνους τους ευαίσθητους σκύλους που μπορεί να υποφέρουν από ναυτία της κίνησης, θα ήταν φρόνιμο να κρατήσουν τα φάρμακα στο αυτοκίνητο. (αυτό είναι άλλο ένα καλό στοιχείο για να το γράψετε στη λίστα αποθέματός σας) και αποφύγετε να τα ταΐζετε κοντά στην ώρα του ταξιδιού.

5. Σπίτι από το σπίτι, για τον σκύλο σας

Συνιστάται μια βόλτα εξοικείωσης μόλις φτάσετε στον προορισμό των διακοπών σας. Μια ωραία μεγάλη βόλτα θα επιτρέψει στον σκύλο σας να συνηθίσει γρήγορα το νέο του/της περιβάλλον. Η άσκηση θα τους βοηθήσει να καταπολεμήσουν το άγχος και να τους κουράσει μετά από ένα μακρύ ταξίδι με αυτοκίνητο/λεωφορείο. Προσπαθήστε να μην αφήνετε τον σκύλο σας μόνο του για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό μπορεί πραγματικά να αναστατώσει τα ζώα. Αν μείνουν μόνα τους, τα αισθήματα σύγχυσης μπορεί να τους οδηγήσουν να φοβούνται το χειρότερο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φρενήρεις γρατσουνιές και την καταστροφή των επίπλων, η οποία θα μπορούσε να καταλήξει να είναι δαπανηρή.

6. Να είστε προσεκτικοί για την ασφάλεια του σκύλου σας

Έχοντας φτάσει με ασφάλεια και αρχίσατε να μπείτε στις διακοπές σας, είχατε χρόνο να ξεπακετάρετε και ο σκύλος σας έχει εγκλιματιστεί πλήρως. Γίνεται πολύ εύκολο σε αυτό το σημείο να απενεργοποιήσετε αυτούς τους πιθανούς κινδύνους στη γωνία, καθώς αρχίζετε να μπαίνετε στη λειτουργία διακοπών. Η συνεχής επαγρύπνηση σχετικά με την ασφάλεια του σκύλου σας θα πρέπει να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του μυαλού σας. Να θυμάστε, μην είστε ποτέ εφησυχασμένοι ή αφελείς μόνο και μόνο επειδή έχετε αφήσει πίσω σας την κανονική ζωή για μερικές εβδομάδες. Οι περισσότερες ράτσες σκύλων προσαρμόζονται εξαιρετικά γρήγορα σε κάθε νέο περιβάλλον. Η δραστική αλλαγή της ρουτίνας μπορεί επίσης να έχει ένα ανησυχητικό αποτέλεσμα. Το αγαπημένο παιχνίδι ή η κουβέρτα του σκυλιού σας μπορεί να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση του σπιτιού και παρέχει αρκετή απόσπαση της προσοχής για να το ηρεμήσει σε άγνωστο περιβάλλον. Συνιστάται να διατηρείτε τις ώρες των γευμάτων περίπου την ίδια ώρα με το σπίτι.

Σχολιάστε