Travel Nursing Series: Travel Nursing στην Ελλάδα

Γιατί οι άνθρωποι ταξιδεύουν; Ίσως η απλή περιπλάνηση παροτρύνει τους ανθρώπους να δουν νέα μέρη και να έχουν νέες εμπειρίες ή την ανάγκη να ξεφύγουν από το καθημερινό άγχος ή τις πιέσεις στο σπίτι ή τη δουλειά. Μερικοί μπορεί να θέλουν να κάνουν ένα θρησκευτικό προσκύνημα σε έναν ιερό τόπο ή μια νέα καριέρα μπορεί να σας παραπέμπει. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, τα ταξίδια σάς επιτρέπουν να κάνετε μια σύνδεση σε άλλη χώρα, να γνωρίσετε διαφορετικούς ανθρώπους και να ζήσετε διαφορετικούς πολιτισμούς.

Μια από τις πιο εύκολες σταδιοδρομίες που πρέπει να «πάρουμε στο δρόμο» είναι αυτή του επαγγελματία υγείας. Οι γιατροί και οι νοσοκόμες είναι περιζήτητοι σε κάθε χώρα του κόσμου και είναι εύκολο να βρεις δουλειά στο εξωτερικό. Οι δεξιότητες νοσηλευτικής είναι καθολικές και αυτές των νοσηλευτών στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι από τις πιο προηγμένες. Η απόκτηση πιστοποίησης για εργασία στο εξωτερικό σε μια ξένη χώρα, αν και λίγο κουραστική, είναι σχετικά εύκολη. Συνήθως ένας οργανισμός τοποθέτησης μπορεί να βοηθήσει στην καθοδήγηση της νοσοκόμας των ΗΠΑ στη διαδικασία. Ο μισθός και τα επιδόματα συμβαδίζουν με τις τυπικές οδηγίες ταξιδιωτικής νοσηλευτικής. Προσφέρονται επιδοτούμενη στέγαση, μπόνους υπογραφής, αμειβόμενες διακοπές και ασφάλιση υγείας, ανάλογα με τη συγκεκριμένη εργασία. Θα χρειαστεί να συσκευάσετε τις δικές σας στολές νοσηλευτικής και παπούτσια νοσηλείας καθώς αυτά τα είδη δεν παρέχονται από τον εργοδότη.

Οι νοσηλευτές στην Ελλάδα έχουν σημαντική ζήτηση. Για να βρείτε και να υποβάλετε αίτηση για μια θέση ως νοσοκόμα στην Ελλάδα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα επαγγελματικό γραφείο για να σας βοηθήσει με τη διαδικασία. Τα ταξιδιωτικά γραφεία νοσηλευτών βοηθούν τους νοσηλευτές να βρουν την ιδανική δουλειά στην Ελλάδα. Οι διεθνείς αιτήσεις απασχόλησης μπορεί να είναι συντριπτικές με την απαιτούμενη γραφειοκρατία, αλλά ένας καλός οργανισμός θα βοηθήσει με τις απαραίτητες βίζες και πιστοποιήσεις. Τα πρακτορεία είναι ο ενδιάμεσος μεταξύ του εργοδότη και της νοσοκόμας, διαπραγματεύοντας μια σύμβαση που είναι επωφελής και για τα δύο μέρη. Θα παρέχουν στοιχεία εργασίας, όπως ώρες εργασίας, κανονισμούς υπερωριών και απαιτήσεις νοσηλευτικής στολής. Πολλά διεθνή νοσοκομεία έχουν υιοθετήσει την τάση των ΗΠΑ να φορούν ομοιόμορφα απολέπιση αντί για παραδοσιακές στολές νοσηλευτικής. Οι αγορές για ιατρικές στολές στην Ελλάδα μπορεί να είναι δύσκολες, αλλά διαδικτυακοί ιστότοποι που προσφέρουν μεγάλες επιλογές απολέπισης στολών σε εκπτωτικές τιμές είναι διαθέσιμες για τις ανάγκες σας.

Το Ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας παρέχει βασική ιατρική υπηρεσία σε Έλληνες υπηκόους και έχει αμοιβαία συμφωνία με το Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας. Υπάρχουν πολλά δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα, όλα με διαφορετικά πρότυπα. Ορισμένα ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν σχέσεις με εγκαταστάσεις των ΗΠΑ. Αυτά τα νοσοκομεία αποτελούν εξαιρετική πηγή για Αμερικανούς νοσηλευτές που αναζητούν θέσεις στο εξωτερικό στην Ελλάδα. Οι γιατροί του προσωπικού σε αυτά τα ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ ή σε άλλο διεθνές εκπαιδευτικό ίδρυμα. Στις δημόσιες ιατρικές κλινικές, ειδικά στα ελληνικά νησιά, συχνά ομιλείται ελάχιστα αγγλικά. Πολλοί επισκέπτες στην Ελλάδα και Έλληνες πολίτες μεταφέρονται από τις νησιωτικές μονάδες σε νοσοκομεία των νοσοκομείων της Αθήνας για πιο σύγχρονη και επαγγελματική φροντίδα.

Οι ιατρικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα κυμαίνονται από ελάχιστα επαρκείς έως πολύ καλές. Τα δημόσια νοσοκομεία παρουσιάζουν σοβαρή υποστελέχωση, ειδικά κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας σε θαλάμους μη επειγόντων περιστατικών. Οι θέσεις νοσηλευτικής σε αυτές τις εγκαταστάσεις είναι πολύ απαιτητικές. Τα πρότυπα νοσηλευτικής και μετέπειτα φροντίδας, ιδιαίτερα στον τομέα της δημόσιας υγείας υστερούν σε σχέση με αυτό που είναι συνήθως αποδεκτό στις ΗΠΑ. Προκειμένου να διασφαλιστεί η επαρκής περίθαλψη, όσοι ασθενείς έχουν την οικονομική δυνατότητα προσλαμβάνουν ιδιωτικούς νοσηλευτές για να τους φροντίζουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο. Για όσους έχουν καλή ασφαλιστική κάλυψη, διατίθενται ιδιωτικά νοσοκομεία με σύγχρονες εγκαταστάσεις και άριστη περίθαλψη. Οι ταξιδιωτικές νοσοκόμες γενικά προμηθεύονται θέσεις εργασίας είτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο είτε ως ιδιωτική νοσοκόμα στο δημόσιο νοσοκομείο. Η γνώση της ελληνικής είναι φυσικά χρήσιμη. Οι γιατροί και οι εγκαταστάσεις είναι γενικά καλές στην ηπειρωτική χώρα, αλλά μπορεί να είναι περιορισμένες στα νησιά. Είναι δυνατό να τα βγάλετε πέρα ​​με τα αγγλικά, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για τη μετάφραση ασθενών. Στις δημόσιες ιατρικές κλινικές, ειδικά στα ελληνικά νησιά, συχνά ομιλείται ελάχιστα αγγλικά.

Η ζωή στα ελληνικά νησιά είναι αρκετά διαφορετική από αυτή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Έλληνες απολαμβάνουν τη ζωή σήμερα με εντελώς ευέλικτα προγράμματα. Η χαλαρή στάση των Ελλήνων στον χρόνο μοιάζει με αυτή των Βραζιλιάνων, που σπάνια κάνουν σήμερα αυτό που μπορεί να αναβληθεί για αύριο. Χρειάζεται λίγη προσπάθεια από την πλευρά του ταξιδιωτικού νοσηλευτή για να μειώσει τις προσδοκίες με βάση το χρόνο. Η ελληνική λέξη “filoxenia” σημαίνει “αγάπη για τους ξένους”, έτσι η νοσοκόμα του ταξιδιού θα βρεθεί ευπρόσδεκτη στην ελληνική ζωή με μεγάλη πληθωρικότητα. Υπάρχουν πολλές θρησκευτικές γιορτές και οικογενειακές γιορτές.

Η μέρα ξεκινάει νωρίς στην Ελλάδα, πριν μπει ο καύσωνας της ημέρας. Οι απογευματινές σιέστες διαρκούν από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Πολλοί εργαζόμενοι επιστρέφουν στις δουλειές τους μετά τη σιέστα για να δουλέψουν μέχρι τις 8 το βράδυ. Η ώρα του δείπνου ξεκινάει σπάνια πριν από τις 10:00 μ.μ. και συχνά διαρκεί πολύ μετά τα μεσάνυχτα. Οι νοσηλευτές ταξιδιού θα πρέπει να προσαρμόσουν το εσωτερικό τους ρολόι γευμάτων προκειμένου να ενταχθούν στην κοινωνική σκηνή στην Ελλάδα.

Απεργίες και διαδηλώσεις γίνονται τακτικά στην Ελλάδα και προκαλούν αναστάτωση, ειδικά αν βρίσκεστε στο δρόμο για τη δουλειά. Αυτά τα περιστατικά είναι συνήθως τακτικά, αλλά εάν είναι απαραίτητο θα χρησιμοποιηθούν δακρυγόνα για τον έλεγχο των ταραχών. Τοπικές πηγές ειδήσεων ενημερώνουν τους ντόπιους για τα νέα των διαδηλώσεων. Πορτοφόλια και τσέπες για τσέπες λειτουργούν σε τουριστικές τοποθεσίες και σε πολυσύχναστα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως σε κάθε δημόσιο χώρο.

Το ρεπό από τη δουλειά θα πρέπει να αφιερωθεί στην επίσκεψη στα πολλά θαύματα του ελληνικού πολιτισμού. Τα δημόσια πορθμεία εκτελούν δρομολόγια μεταξύ νησιών, καθιστώντας εύκολη και οικονομικά την πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους. Υπάρχουν πολλοί καλοί ελληνικοί ταξιδιωτικοί οδηγοί που είναι διαθέσιμοι για λεπτομέρειες σχετικά με τις πολυάριθμες τοποθεσίες που πρέπει να επισκεφτείτε.

Το ταξίδι με αυτοκίνητο στην Ελλάδα μπορεί να είναι μια περιπέτεια από μόνο του. Οι προσωρινοί Έλληνες κάτοικοι πρέπει να φέρουν την ισχύουσα άδεια οδήγησής τους από τη χώρα καταγωγής τους καθώς και διεθνή άδεια οδήγησης (IDP). Οι οδηγοί που δεν φέρουν ένα IDP μπορεί να τιμωρηθούν για την αποτυχία τους να το έχουν σε περίπτωση ατυχήματος, και μπορεί επίσης να είναι ανοιχτοί σε πολιτική αγωγή. Η βαριά κυκλοφορία και οι κακοί αυτοκινητόδρομοι αποτελούν κινδύνους, ειδικά τη νύχτα ή σε κακές καιρικές συνθήκες. Πολλοί δρόμοι είναι συνήθως κακοσυντηρημένοι και συχνά με λακκούβες.

Η Ελλάδα έχει μια λίστα με “must see” τοποθεσίες που είναι απαράμιλλη. Πρώτη και καλύτερη είναι η Ακρόπολη στην Αθήνα. Βρίσκεται σε βραχώδες έδαφος ψηλά πάνω από τους δρόμους της πόλης, η Ακρόπολη αντιπροσωπεύει την κλασική ελληνική κουλτούρα στο ζενίθ της. Μια επίσκεψη στην Ολυμπία, τον τόπο των αρχικών Ολυμπιακών Αγώνων και τα ερείπια στην Επίδαυρο, όπου το αρχαίο θέατρο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για φεστιβάλ, είναι μέρη που πρέπει να δείτε για τους τουρίστες. Ένας δημοφιλής προορισμός στην Κρήτη για τους τουρίστες είναι το μινωικό ανάκτορο στην Κνωσό και η ευκαιρία να γνωρίσουν τον μακεδονικό πολιτισμό και να δουν τον τάφο του Φιλίππου Β’ της Μακεδονίας τραβά τους ανθρώπους να εξερευνήσουν τη Βεργίνα. Οι ευκαιρίες για εξερεύνηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού είναι απεριόριστες και η παραμονή στην Ελλάδα ως νοσοκόμα ταξιδιού θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να γνωρίσετε αυτήν την υπέροχη χώρα και τους φιλικούς της ανθρώπους.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσετε καθώς βγαίνετε στα ταξίδια σας στην Ελλάδα είναι η μεγάλη ποικιλία απορριμμάτων που είναι σκορπισμένα σχεδόν παντού. Οι πλαγιές είναι γεμάτες από πεταμένες συσκευές, κονσέρβες. μπουκάλια, κουτιά, σκοινί και άλλα σκουπίδια, αφήνοντας τον ταξιδιώτη να αναρωτιέται γιατί το μαγευτικό τοπίο δεν εκτιμάται περισσότερο από τους ντόπιους. Δεν εξαιρούνται οι παραλίες και η θάλασσα. Πλαστικές σακούλες, μπουκάλια και κουτιά επιπλέουν σε τακτική βάση.

Ημιτελή κτίρια ενώνονται με ελληνικά ερείπια, διασκορπίζοντας τα τοπία και τους δρόμους. Το σκυρόδεμα είναι το δομικό υλικό της επιλογής και υπάρχει παντού. Δυστυχώς, η ελληνική κατασκευή σκυροδέματος δεν είναι καλής ποιότητας και συχνά οδηγεί σε αντιαισθητικές ακαταστάσεις. Η ελληνική κατασκευή γίνεται συχνά με διακεκομμένο χρονοδιάγραμμα, που καθυστερεί για αρκετά χρόνια. Τα σπίτια συχνά μένουν μισοτελειωμένα για μήνες ή και χρόνια κάθε φορά. Ένα άλλο οικείο site στην Ελλάδα είναι ο φράχτης αλυσίδας. Πετάγεται γύρω από τα πάντα και τα πάντα. Πολλές περιφράξεις εμπίπτουν στην κατηγορία σπασμένων, λυγισμένων ή σκουριασμένων, με αποτέλεσμα να αναρωτιέται κανείς εάν οι φράκτες εξυπηρετούν κάποιο σκοπό.

Παρά τις αντιαισθητικές πτυχές των ελληνικών απορριμμάτων και των κατασκευών, οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι η Ελλάδα έχει περισσότερα θαύματα από τα κονδυλώματα και ότι το ταξίδι ανάμεσα στα νησιά είναι η περιπέτεια μιας ζωής. Πάρτε λοιπόν τα απολεπιστικά, τα παπούτσια νοσηλείας, το στηθοσκόπιο και τον ταξιδιωτικό σας εξοπλισμό και κατευθυνθείτε προς την ομορφιά των ελληνικών νησιών.

Σχολιάστε